Monthly Archives: февруари 2020

уживаме аудиокултура

Првиот од низата настани во SoundCorner на Аудиокултура симболично го започнавме со музички избор на еден од нашите први пријатели и подржувачи на новиот концепт, Denny Begic. Слушаме музика на врвни аудио системи од teoharov, Focal, Rega… Коментираме, се дружиме и уживаме Аудиокултура. Следете не на социјалните мрежи, како и на нашата веб страна и ...
Read more

Скопје има нова аудиокултура

Скопје има нова култура, се наоѓа во населба Аеродром и се вика АудиоКултура. Посветени се повеќе од две децени на учење, истражување, слушање…создаден е врвен производ. Звучници и засилувачи во кои се отелотворени наука и уметност, а уникатноста е надополнета со рачна изработка и препознатлив дизајн. Македонски производ со премиум перформанси кој успешно чекори во High End светот на аудио и ...
Read more

Focal Kanta 2

THE BENCHMARK IN HIGH-FIDELITY 3-WAY FLOOR STANDING LOUDSPEAKER Kanta N°3 is the reference product for the line: this Hi-Fi loudspeaker superbly combines depth, impact and articulation of the bass register. The definition and neutrality of the midrange are incredible. The next generation IAL tweeter reproduces the tiniest details with clinical precision. The result? A precise, detailed sound, brimming with warmth ...
Read more